• Hem
  • Sportkost Magazine

Sportkost Magazine

Kost och recept

Enkel guide - välja rätt proteinpulver

Vilket proteinpulver ska du välja? En fråga många ställer sig. Vi vill ge dig enkla tips på hur du kan tänka vid val av proteinpulver.

Kost och recept

Lifehacks kost

Den ultimata guiden om tips på enkla förändringar du kan göra i din kost för en bättre hälsa. Att kosten har stor betydelse för vår hälsa och kropp är vi nog alla medvetna om. Men i en hektisk vardag mellan jobb, träning, familj m.m. kan det vara svårt att få tiden att räcka till. I denna guide kommer vi ge dig förslag på både mer näringsrika och nyttigare mellanmål och livsmedel som du enkelt kan byta ut i din vardagliga kost. 

Träning

Viktökning

För många kan det vara svårt att gå upp vikt. Det krävs att man under en längre tid äter mer mat än vad man förbrukar. Att gå upp i vikt på ett hälsosamt kan också kännas svårt att veta hur man ska gå tillväga. Att lägga på sig muskelmassa utan att det blir för mycket fett. För att underlätta för dig som vill göra på en hälsosam viktökning har vi satt upp en guide på kosttillskott som vi rekommenderar. 

Träning

Maximera uthålligheten

Beroende på vilken träningsform du utför så finns det olika kosttillskott du kan ta för att maximera din uthållighet. Gemensamt för all form av uthållighetsträning är att det kräver mycket energi och fokus för att kunna fortsätta prestera under ett tufft pass. Det kan vara att inta koffein för att få bättre fokus och minska tröttheten, eller tillgodose kroppen de extra kolhydrater som behövs för att musklerna ska orka fortsätta arbeta under en längre period. 

 

 

Träning

Fettförbränning

För att lyckas gå ner i vikt krävs det att man ligger på ett kaloriunderskott. Kroppen måste förbruka mer än vad den får i sig i form av mat. Det finns olika sätt man kan göra detta på. Att röra på sig mer, äta mindre kalorier eller en kombination av de båda. För de allra flesta är en kombination av att vara mer fysisk aktivitet i vardagen och äta en balanserad hälsosam kost är det som är hållbarast i längden. Det ger dig resultat som du kan klara av att hålla över tid. 

 

 

Hälsa och välmående

Hälsa inifrån och ut

Att ha en bra hälsa kan betyda olika för alla. Men att få i sig de viktiga näringsämnena kroppen behöver och en god sömn lägger en bra grund för alla. I perioder i livet kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler som kroppen behöver och då kan kosttillskott vara ett bra komplement.  Det kan vara att kroppen utsetts för en hög träningsbelastning som det kan vara svårt att tillgodose kroppen alla de livsviktiga näringsämnen som den behöver men också stress och dåliga kostvanor kan leda till att brister. 

Träning

Öka styrka

Att bygga muskler tar tid. Det kräver att du har disciplin när motivationen tryter och ett tydligt varför du vill det. Det kan vara att du vill ta ett PB i knäböj, få en mer tonad kropp, för att orka ett fysiskt jobb eller genomföra en tävlingssatsning m.m. Men det är inte bara styrketräning som är avgörande för din muskeltillväxt utan din kost och återhämtning är minst lika viktig. För att påskynda att nå just dina mål med styrketräning så finns det ett flertal kosttillskott som kan att intas för att optimera muskeltillväxten. 

Kost och recept

High-Protein kost

Att bygga muskler och uppnå dina fitnessmål kräver mer än bara att träna hårt på gymmet. Din kost spelar en avgörande roll i att maximera dina resultat. En av de mest framträdande koststrategierna för att stödja muskeltillväxt och återhämtning är en high-protein kost. I detta blogginlägg kommer vi att utforska fördelarna med en högproteindiet, dess effekter på kroppen, och hur du kan optimera din kost för att uppnå dina mål.

Träning

Träning under graviditet!

Att träna under graviditeten är en fantastiskt sätt att främja både din egen och din bebis hälsa. Med rätt träning kan du öka din energi, minska obehag och förbereda din kropp för förlossningen. 💚

Träning

Träning efter förlossning!

Att återgå till träning efter förlossningen är en viktig och personlig resa för många kvinnor. Efter nio månader av graviditet och förlossning, kan kroppen kännas förändrad och behovet av att återfå styrka och energi är vanligt. Att påbörja träningsrutiner efter förlossningen är inte bara fysiskt fördelaktigt, utan kan också vara en viktig del av återhämtningsprocessen och en väg till att återfå sin känsla av självförtroende och välbefinnande. 💚 

Kost och recept

Vilken typ av proteinpulver är bäst?

Valet av det bästa proteinpiulvret beror på individuella mål, preferenser och eventuella kostbegränsningar. Här är en översikt över några vanliga proteintyper och deras fördelar och nackdelar. 

Träning

Tvätttips för illaluktande träningskläder!

Att bekämpa illaluktande träningskläder kräver lite extra omtanke och rätt tvättmetoder. Här är några tvättråd som kan hjälpa dig att hålla dina träningskläder fräscha. 

Hälsa och välmående

GÖR 2024 TILL DITT ÅR!

Ett år för att bemästra utmaningar, uppnå mål och skapa hållbara och inspirerande vanor! 

 

Kost och recept

Upptäck fördelarna med Clear Whey!

Protein är kärnan i varje hälsosam kost och är avgörande för muskelreparation, energi och övergripande välbefinnande. Inom den snabbt växande världen av kosttillskott har Clear Whey blivit en trendig nykomling. 

Träning

Vad är aerob och anaerob träning? - Sportkost

Aerob respektive anaerob träning och uthållighet har ni säkert hört talas om, men har ni koll på vad det är och vilka skillnader det är mellan aerob och anaerob träning? Om inte, skall vi försöka förklara de här.

Träning

6 träningspass för att komma igång på de nya året

Excuses are useless, results are priceless - Är du tillbaka på gymmet? 
Vi har i samband med Mikael Hysén samlat ihop övningar nedan för att inspirera till träningspass där du tränar igenom kroppen. 

Kost och recept

Ambassadör Adrianne tipsar om Creamy Rice

Ett bra mål för att ladda upp inför maxade träningspass på gymmet. Denna produkt ger snabb och långvarig energi, vilket man vill åt kring träning. 

Hälsa och välmående

PWO - Pump Fokus & Uthållighet

Är du ute efter bättre pump i dina muskler, extra energi i kroppen och mer fokus på träningspasset? Vilken prestationshöjande PWO väljer du? Vi förklarar och tipsar.

Hälsa och välmående

10 frågor & svar om kosttillskottet Kreatin

Kreatin är hetare än någonsin. Här har vi på Sportkost samlat de 10 vanligaste frågorna vi får gällande kosttillskottet Kreatin.

Hälsa och välmående

Solbrun hud med betakaroten

Vill du optimera brännan, bli solbrun snabbare och få fräschare lyster? Då är de nu dags för betakaroten. Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om detta kosttillskott. 

Kost och recept

Proteinpannkaks recept

Supergoda recept på proteinpannkakor som uppskattas av hela familjen. Servera med fräscha tillbehör så kommer de bli en favorit morgon, middag & kväll!

 

Träning

5 anledningar att börja stretcha

Vill du förbättra din teknik i marklyft, komma djupare ner i knäböj och samtidigt få en hälsosammare och mer balanserad kropp? Då kan det vara en bra idé att inkludera stretching i din träningsrutin. Är du nyfiken och vill veta mer om fördelarna med stretching? Varsågod, den här artikeln är till dig! 

Träning

3 tips till intervallträning utomhus

Vill du förbättra din kondition? Och samtidigt få mer frisk luft? Då ska du definitivt testa intervallträning utomhus. Här är 3 av våra absoluta favoriter.

Hälsa och välmående

5 enkla tips för att boosta ditt immunförsvar

Vårt immunförsvar är ett fantastiskt system som skyddar oss från virus, bakterier och andra främmande ämnen. Det hjälper med andra ord till att hålla oss friska. Men finns det något vi kan göra för att stärka vårt immunförsvar? Det ska vi ta en närmare titt på i den här artikeln.

Hälsa och välmående

Trött och sliten? Här är 7 sätt att boosta din energinivå

Känner du dig trött och sliten? I den här artikeln tar vi en närmare titt på 7 saker som kan hjälpa dig att boosta din energinivå.

Hälsa och välmående

Kalla bad – är det verkligen bra för kroppen?

Kalla bad är hetare än någonsin! Men är det iskalla vattnet verkligen så bra för hälsan som många påstår? Vad bör man tänka på om man vill prova på att bada isbad? Vi bestämde oss för att ta en närmare titt.

Träning

Därför är det så viktigt att träna rumpan

Rumpa, häck, stjärt, gump, ända eller säte..? Oavsett vad du väljer att kalla din bakdel, så består den av muskler som behöver tränas för att din kropp ska må bra. Vill du veta mer om rumpträning? Varsågod, den här artikeln är till dig!

Hälsa och välmående

5 roliga utmaningar som hjälper dig att komma i form

En utmaning handlar om att våga gå utanför sin egen komfortzon. Och att gå utanför komfortzonen är ofta både jobbigt och ansträngande. Men det är också där magin sker. Det är där du utvecklas och skapar resultat. Vad sägs om 30 dagar utan socker? Eller varför inte en runstreak? I den här artikeln hittar du 5 roliga utmaningar som hjälper dig att komma i form! Vilken utmaning blir din favorit?

Hälsa och välmående

Skippa nyårslöftet - gör så här i stället

Trött på misslyckade nyårslöften år efter år? Då ska du definitivt fortsätta läsa. Här tar vi nämligen en närmare titt på varför över 80 % av alla nyårslöften misslyckas. Vi går också igenom några enkla knep du kan använda dig av för att öka chansen att du når dina mål under det kommande året.

Träning

9 sätt att boosta din fettförbränning

Har du som mål att minska i fettprocent? Vill du sätta lite extra fart på din fettförbränning? Då ska du fortsätta läsa. I den här artikeln hittar du nämligen 9 saker som kan hjälpa till att boosta din fettförbränning.

Träning

Farligt att sitta still - även för dig som tränar

Visste du att långvarigt stillasittande ökar risken att drabbas av ohälsa, även om du tränar flera gånger i veckan? Har du ett jobb eller en fritid där du sitter mycket? Då är det extra viktigt att du sätter av tid till rörelsepauser och vardagsmotion. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan bryta stillasittandet och få in mer aktivitet i vardagen. 

Träning

Vad krävs egentligen för att bygga muskler?

Tränar du för att bygga muskler men är osäker på vad som krävs? Varsågod, den här artikeln är till dig! Här går vi igenom 3 viktiga grundpelare som alla som vill bygga muskler bör känna till.

Kost och recept

Guide - Så väljer du rätt proteinpulver

Nyfiken på proteinpulver? Eller osäker på vilket proteinpulver du ska välja? Då har du kommit rätt! I den här artikeln svarar vi på några av de vanligaste frågorna om proteinpulver. Vi på Sportkost hjälper dig också att hitta rätt proteinpulver till rätt tillfälle.

Hälsa och välmående

9 tips för en pigg, glad och hälsosam kropp

Vill du också ha en piggare, gladare och mer hälsosam kropp? Vet du inte riktigt vart du ska börja? Varsågod, här är några av våra bästa tips.

Träning

8 tips som gör det enklare och roligare att komma igång med träningen

Svårt att komma igång med träningen efter semestern? Vi på Sportkost vet hur motigt det kan kännas att komma tillbaka efter ett uppehåll. Men vet du vad..? Det finns faktiskt en del saker som du kan göra för att underlätta för dig själv! I den här artikeln delar vi med oss av några enkla knep som gör att det blir både enklare och roligare att komma igång med träningen efter ett uppehåll.

Hälsa och välmående

Din guide till rätt kosttillskott

Vill du lära dig mer om kosttillskott? Då har du kommit rätt! I den här guiden går vi igenom några av de vanligaste kosttillskotten på marknaden och tar en närmare titt på hur de kan hjälpa dig på vägen mot dina träningsmål.

Hälsa och välmående

Superfoods - naturliga tillskott för en hälsosam livsstil

Superfood. Supermat. Functional foods. Mervärdesmat. Kärt barn har många namn. Men vad är egentligen superfood? Mat med superkrafter..? Inte riktigt, men nästan. Superfood används nämligen som samlingsnamn för mat med extremt högt näringsvärde. De är ofta fullproppade med vitaminer, mineraler, omega 3 och antioxidanter, som är viktiga för vår hälsa. Låt oss ta en närmare titt på några av de livsmedel som kategoriseras som som superfood.

Träning

Padel för nybörjare

Vad är egentligen grejen med padel? Hur spelar man? Och vad ska man tänka på när man väljer padelrack? Vi på Sportkost har satt ihop en nybörjarguide till dig som vill lära dig spela padel.

Träning

Så håller du igång med träningen i sommar

För många av oss innebär sommaren lite extra ledighet, sol, bad, umgänge med familj och vänner och förhoppningsvis lite tid att återhämta sig och ladda batterierna. Men om man nu vill hålla igång med träningen i sommar, hur gör man då? Här delar vi med oss av våra bästa tips.

Hälsa och välmående

Vitaminer och mineraler från A till Ö

Är du nyfiken på vilka vitaminer och mineraler som är bra för vad? Varsågod, den här guiden är till dig! Här går vi igenom de vanligaste vitaminerna och mineralerna, varför de är viktiga och vad du behöver äta för att få i dig dem.

Kost och recept

God och nyttig sommarmat

Semester tillsammans med familj och vänner innebär ofta snabba lösningar för att få ihop dagens alla måltider. Känner du igen dig? Den goda nyheten är att snabba lösningar inte behöver vara dåliga lösningar. Det finns massor av snabba lösningar som är både goda och nyttiga! Här hittar du några av våra bästa tips på snabb och god sommarmat, så att du både kan äta nyttigt och njuta av semestern. Utan att behöva tillbringa timmar i köket.

Kost och recept

Vanliga frågor & svar om aminosyror

Vad är aminosyror och varför är de så viktiga? Vad betyder egentligen BCAA och EAA? Och vad är skillnaden? I den här artikeln hittar du svaret på några av de vanligaste frågorna.

Kost och recept

Omega 3 - fett bra för hälsan

Vad är egentligen omega-3? Och varför är det så bra? I den här artikeln tittar vi närmare på några av de vanligaste frågorna om omega-3.

Träning

Träna utomhus tillsammans

Vi blir alla påverkade av de allvarliga omständigheterna runt om i världen och många av oss känner att vi vill dra vårt strå till stacken och undvika stora folksamlingar så som gymmet och gruppträning. Känner du att du saknar gymmet och den sociala biten så har vi på Sportkost lösningen. Samla ihop dina vänner och kör ett tufft pass utomhus tillsammans.

Träning

Så skapar du tid till träningen

Vi på Sportkost vet att det kan vara svårt att få till träningen i en hektisk vardag. Du kanske har långa arbetsdagar, barn som ska hämtas och vänner som ska vårdas. Då kan det vara svårt att prioritera tid för träningen, eller är det verkligen det?

Hälsa och välmående

Stärk ditt immunförsvar i förkylningstider

Vi behöver vitaminer för att undvika bristsjukdomar och för att ha ett fungerande immunförsvar. Det finns mängder av olika faktorer som kan påverka vårt immunförsvar negativt och som ständigt finns i våra liv som till exempel stress, dålig sömn samt träning drar ner ditt Immunförsvar.

Träning

Sportkost Tipsar - Variera din träning för bästa resultat

Har du upplevt att du ibland hamnar på en platå och stagnerar utvecklingsmässigt gällande din träning? Det är inte så konstigt. Vi människor är vanedjur och bekväma av naturen, vilket gör att vi lätt fastnar i mönster även när det kommer till vår träning. För att utvecklas av din träning är det viktigt att utsätta den för progression och det har vi på Sportkost satt oss in i.

Träning

Vi på Sportkost testar core-övningar

Vägen till en stark kropp startar med en stark Core! Vi har testat och valt ut dom bästa övningarna för våra magmuskler – Häng med!

Hälsa och välmående

Yoga för ökat välmående

Det finns så många hälsofördelar med Yoga. Yoga kan vara en väldigt effektiv träningsform men det kan likasåväl vara ett sätt att skapa lugn och harmoni inom sig.

Hälsa och välmående

Boosta dig med D-vitamin i vintermörkret

D-vitamin finns i huden och bildas när solen träffar vår hud. För att det skall bildas D-vitamin krävs det att solens strålar ska vara starka, vilket de är under våra sommarmånader. Under vinterhalvåret i Norden så minskar soltimmarna och detta kan leda till brist på D-vitamin. För att få en jämnare tillströmning av D-vitamin, året om, kan man tillföra kroppen detta ämne via kosttillskott. 

Kost och recept

Bästa sättet att motverka sötsuget enligt oss på Sportkost

Försöker du undvika sötsaker och socker så långt det går? I teorin är det lätt men på kvällen kan sötsuget bli olidligt. Det finns flera sätt att stilla sötsuget och några utan dom hittar du här. 

Kost och recept

Ellinors Fitnesslasagne med Tonfisk och räkost

Håller du med oss på Sportkost om att Lasagne är bland det godaste man kan äta men försöker äta mer fisk, hålla nere kalorierna och vill få i dig mängder av proteiner? Då har vi lösningen!