Enkel guide - välja rätt proteinpulver

Vilket proteinpulver ska du välja? En fråga många ställer sig. Vi vill ge dig enkla tips på hur du kan tänka vid val av proteinpulver.

Vassleprotein


Vassleprotein som för många är mest känt för att kallas Whey är ett mjölkprotein. Vassleprotein är en biprodukt som blir vid tillagning av ost och därav namnet vassle, Whey på engelska.  


Vassleprotein tas snabbt upp i kroppen och ett perfekt alternativ efter träning för att maximera återhämtningen och öka muskeluppbyggnaden. Tränar du mycket rekommenderas ett intag av protein på ca 1,4-2,2g/Kg kroppsvikt per dag. Det kan vara utmanande att inta den rekommenderade dosen protein genom daglig kost, vilket gör kosttillskottet proteinpulver till ett enkelt och bekvämt sätt att öka proteinintaget.


 En annan viktig sak att tilläga är att när det står Whey 100% betyder det inte att det är 100% rent protein utan att proteinpulvret innehåller 100% vassle där ca 75% är protein. Är man ute efter ett vassleprotein med högre mängd protein eller om man är känslig mot laktos är vassleprotein isolat ett bra alternativ. Skillnaden mellan ett vassleprotein isolat är att det har filtrerats en extra gång och har därför en högre koncentration av protein. Detta resulterar i att ett vassleprotein isolat består av ca 90% protein. Ett vassleprotein isolat innehåller väldigt lite fett och kolhydrat. Klicka här så kommer du till våra laktosfria proteinpulver.  

Vassleprotein är känt för sin goda smak och är ett utmärkt alternativ att smaksätta gröten eller smoothies med. Klicka här för att se alla våra vassleprotein!

Kaseinprotein


Kaseinprotein består av mjölkprotein precis som vassleprotein men skillnaden är att kasein tas upp långsammare av kroppen. Kasein är därför ett bra alternativ att ta till kvällsmat eller som ett mellanmål under dagen då det håller dig mätt länge. Kasein är krämigare i konsistensen och ett perfekt alternativ att laga proteinpudding på.


Klicka här för att se alla våra Kaseinprotein!

Clear whey


Clear whey är likt ett vassleprotein isolat innehållsmässigt men har en juice liknande konsistens. Clear whey har en låg laktoshalt och kan därför vara ett alternativ ifall du är laktosintoleranta. Clear whey är en genomskinlig och lättdrucken dryck mer likt som saft eller juice. Clear whey innehåller dessutom väldigt lite fett och kolhydrater och kan smidigt blandats ut med vatten. Klicka här för att komma dit alla våra Clear whey finns!

Veganskt proteinpulver


Veganskt proteinpulver kan bestå av olika växtbaserade proteinkällor. De vanligaste är soja, ris, ärta eller en kombination av dessa. Ett veganskt proteinpulver är ett perfekt alternativ för dig som inte äter animaliska produkter eller för dig som är känslig mot mjölkprodukter. Många kan uppleva en uppsvälldhet eller får problem med hyn av vassleprotein och då kan ett veganskt proteinpulver vara ett bra alternativ. Smaken på ett veganskt proteinpulver skiljer sig lite åt ett vassleprotein då det veganska är lite mer distinkt och “grövre” i smaken. Men idag finns det många väldigt goda veganska proteinpulver och de kan både drickas direkt efter träning eller ha i mellanmål. Klicka här för att se alla våra veganska proteinpulver!

Biffprotein


Biffprotein är proteinpulver gjort på nötkött. Det är helt fritt ifrån laktos så ifall du är mjölksproteinallergi är detta protein för dig! Biffprotein har också naturligt en hög andel kreatin i sig.


Klicka här för att komma dit alla våra biffprotein finns!