Boosta dig med D-vitamin i vintermörkret

D-vitamin finns i huden och bildas när solen träffar vår hud. För att det ka bildas D-vitamin krävs det att solens strålar ska vara starka, vilket enbart under vår få sommarmånader. Under vinterhalvåret i Norden så minskar soltimmar markant och det är kan man få brist på D-vitamin, då kan kosttillskott vara en bra lösning.

Under vinterhalvåret i Norden så minskar soltimmar markant och det är kan man få brist på D-vitamin, då kan kosttillskott vara en bra lösning. I Samband med att våra solskydd blir kraftigare och bättre och att vi är bättre på att skydda oss så hinner inte heller kroppen lagra tillräckligt med D-vitamin under sommarperioden för att undvika brist.


Vad är då fördelarna med D-vitamin?

D-vitamin hjälper till att öka energi och fokus. Det kan bidra till viktnedgång och ökar motivationen. Det förbättrar immunförsvaret och kan hjälpa till att skydda mot vissa sjukdomar.


Det finns studier som visar på att D-vitamin har ett samband med minskad fettmängd och bukfett. D-vitamin ger också mer energi och då är det lättare att hitta motivation till träning.


Det har också visat sig att D-vitamin kan ha effekter på en bättre kolesterolfördelning så det finns bara fördelat med att äta D-vitamin.

Vi på Sportkost rekommenderar D-vitamin från North Nutrition och att du tar D-vitaminer dagligen, året runt.