Solbrun hud med betakaroten

Vill du optimera brännan, bli solbrun snabbare och få fräschare lyster? Då är de nu dags för betakaroten. Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får om detta kosttillskott. 

Naturligt Betakaroten

Detta ämne kan man hitta i naturliga råvaror så som exempel, morötter, pumpa & spenat. För att få i sig Betakaroten via grönskar och frukt behövs ett rätt stort intag av livsmedel innan de får samma effekt som att ta en tablett med Betakaroten. 


När skall jag börja äta Betakaroten

För att få bästa möjliga effekt av Betakaroten rekommenderar vi att man börjar ta tabletterna 2-3 månader innan man skall vistas i solen. 


Vad är Betakaroten 

Betakaroten är ett kosttillskott som innehåller antioxidanter och förstadium till vitamin A.

Detta kosttillskott har egenskapen om att hjälpa till på traven att bli solbrun. Givetvis behöver man vistas ute i solen för att bli brun men de antioxidanterna som finns i Betakaroten gör så du enklare får färg. 


”Brun utan sol” tablett – Betakaroten

Intaget av Betakaroten har visat sig ha ett visst skydd mot solen då man lättare får en brun grund men skyddar inte mot de skadliga UV-strålarna så de är väldigt viktigt att man använder sig av någon form av solskydd då man exponeras i solen. Betakaroten kan ses som ett utmärkt komplement till solskydd.


Varför blir man brun av Betakaroten

Betakaroten aktiverar hudens pigmentprocess vilket hjälper huden till att få en naturligt hälsosammare hudton. Då man äter Betakaroten producerar hudcellerna mer melanin vilket gör att man kan så emot de skadliga UV-strålarna bättre men de utesluter inte solskydd!

Med tillräckliga nivåer Betakaroten i kroppen har din hud ett försprång genom att den redan “har en färg ton” och du bränner dig inte lika lätt. Vi rekommenderar att börja med Betakaroten tillskott ca 2-3 månader innan man skall vistas mycket i solen.Är det bra att äta Betakaroten

Betakaroten är ett tillskott som kan tillföra din hud en hälsosammare nyans och din hy förser även med antioxidanter som ger en fräsch lyster.

Vi rekommenderar att alltid följa leverantörens rekommendation av intag av Betakaroten men överdoserar man är de inte farligt då kroppen omvandlar Betakaroten till vitamin A om kroppen behöver denna vitamin. Det är därför ingen risk att överdosera Betakaroten eftersom kroppen själv styr omvandlingen till vitamin A dock kan för hög dos av karotenemi leda till en lite orange hudton men de är ofarligt.