Olimp Sport Nutrition

Olimp Sport Nutrition Glutamine Mega 120 Kapslar

I lager

189 kr
209 kr
Glutamin i kapselform för ett optimerat immunförsvar och förbättrad återhämtning!
-
+
 • ShapeCreated using Figma

  FRI FRAKT FRÅN 499 KR

 • ShapeCreated using Figma

  FRIA RETURER

 • ShapeCreated using Figma

  SNABBA LEVERANSER

Glutamine Mega Caps

Glutamin är aminosyran som gör susen för ditt immunförsvar! Här i en enkeldoserad kapselform från Olimp Sport Nutrition! Glutamin är en aminosyra som hjälper till att upprätthålla proteinsyntesen, och eftersom immunförsvaret till stor del utgörs att proteiner så gynnas det av tillskottet L-glutamin. Om man har brist på Glutamin kan kroppen gå in ett tillstånd där kroppens muskelprotein bryts ned. I denna process försämras kroppens immunförsvar och man löper större risk att dra på sig virus och infektioner, speciellt om man tränar ofta och mycket. Forskning har faktiskt visat att atleter och sportstjärnor som upplever att de ofta blir sjuka under träningssäsongen lider av just glutaminbrist.

Fördel med Glutamine Mega Caps

 • Förstärker immunförsvaret
 • Slipp virus och infektioner
 • Uppnå en kroppslig balans i vardagen
 • Påskyndar återhämtning vid träning och stress
 • Byggsten i upptaget av protein

Slipp virus och infektioner under träning

Förutom att påverka kroppens allmäntillstånd har glutamin vissa funktioner som mer påtagligt stärker immunförsvaret. Vissa typer av celler som bygger upp kroppens försvar mot virus och infektioner behöver glutamin för att fungera optimalt. Dessutom är tarmslemhinnan beroende av glutamin som bränsle. Låga glutaminnivåer påverkar alltså det känsliga mag- och tarmsystemet negativt, och ett försämrat näringsupptag kan leda till att man inte får i sig tillräckligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter - ämnen som kroppen behöver för att bygga ett starkt försvar.

När immunförsvaret blir lidande

Glutamin spelar en viktig roll för immunförsvaret och sjunker nivåerna, som vid hård träning, kan immunförsvaret bli lidande. Forskning har visat att glutamin är en viktig beståndsdel i ett starkt immunförsvar och sjukvården i vissa länder tillsätter det i näringslösningar till patienter med frekventa infektioner. Detta har visat sig påskynda läkning av skador och kan till och med spara en del av deras muskelmassa som annars bryts ner när man är sjuk, äter för lite och/eller är inaktiv.

Återhämtning

Glutamin har uppbyggande funktioner som kan bidrar till en förbättrad återhämtningsförmåga vid träning och stress. Med tillräckliga glutaminnivåer i kroppen uppnås en balans i många olika kroppsliga processer.

Byggstenar i proteinet

Glutamin är en av de aminosyrorna som är byggstenar i proteiner, proteinerna har en mängd nödvändiga och viktiga funktioner, som till exempel att reglera transporten av syre i kroppen.

Box

Detta är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Ej lämpligt för gravida, ammande kvinnor eller barn.