Blandprotein

Blandprotein är proteinpulver som innehåller flera olika proteinkällor. En specialitet som detta protein har är att de verka under en längre tid då de erbjuder båda snabba och långsamma proteintillskott. Vassleproteinet tas upp snabbt inom 2-3 timmar och kaseinproteinet börjar kroppen ta upp efte...

Läs mer

Blandprotein är proteinpulver som innehåller flera olika proteinkällor. En specialitet som detta protein har är att de verka under en längre tid då de erbjuder båda snabba och långsamma proteintillskott. Vassleproteinet tas upp snabbt inom 2-3 timmar och kaseinproteinet börjar kroppen ta upp efter 6-8 timmar efter intag av proteinet.

Vad innehåller blandprotein?
Den vanligaste mixen i bland protein består av vassle och kasein, de vill säga mjölkprotein, men man kan även hitta äggprotein, aminosyror och sojaprotein i dessa blandningar.

När skall jag använda blandprotein?
Tränar du mycket, fokuserar på muskeluppbyggnad och återhämtning är blandprotein ett bra komplement till din vardagliga kost. Blanda proteinet med vatten och drick som en shake till frukost eller mellanmål. Hos oss på Sportkost hittar du blandprotein i smakerna vanilj, choklad och jordgubbssmak.