North Nutrition

North Nutrition L-glutamin 500g

I lager

149 kr
199 kr
Aminosyraprodukt för komplettering den vardagliga kosten
-
+
  • ShapeCreated using Figma

    FRI FRAKT FRÅN 499 KR

  • ShapeCreated using Figma

    FRIA RETURER

  • ShapeCreated using Figma

    1–3 DAGARS LEVERANS

L-Glutamine från North Nutrition är en förstklassigt fri aminosyra, tillverkad, kvalitetskontrollerad och packad i Norge. L-glutamin är en aminosyraprodukt för komplettering den vardagliga kosten.

 

Muskeluppbyggnad och immunförsvar

Glutamin är en fristående aminosyra som intas för att öka de cirkulerande nivåerna av Glutamin i kroppen. Detta spar kroppen från att producera glutaminsyra av andra essentiella aminosyror, vilket ger kroppen en betydande potential för användning av Glutamin, både för muskeluppbyggnad och immunförsvar. Glutamin är de fria aminosyrorna som är mest rikligt förekommande i kroppen, på grund av att Glutamine är en effektiv nitrogen transportör och central för proteinmetabolismen att ta upp och avge nitrogen i kroppen.

 

Proteinsyntes och proteinomsättning

Glutamin, liksom andra alfa-aminosyror är involverade i regleringen av proteinsyntes och proteinomsättning, men det finns mycket mer än så. Glutamin har en betydande inverkan på BCAA metabolismen, underhåll av tarmfunktion, normal immunfunktion, glukosproduktion och transport av vätska till musklerna (re-hydration).

 

Varför öka intaget av Glutamin?

Njurarna är en primär konsument av Glutamin. I njurarna förmultnar ammoniak från Glutamin för att upprätthålla kroppens syra-bas balansen. Där man hittar ammoniak, där finner man Glutamin. När din metaboliska acidos ökar till följd av intensiv träning, eller en proteinrik diet, lider upptaget av Glutamin. En studie visade att efter bara fyra dagar med hög proteinhalt, var fettrik kost är tillräcklig för att orsaka en 25 procent minskning i Glutamin nivåer i plasma och muskelvävnad.

 

När alla dessa konkurrerande användningsområden för Glutamin i kroppen är större än kroppens förmåga att producera Glutamin, kan resultatet bli att du visar tecken på brist, bland muskelförtvining, utarmat energi och ökad mottaglighet för infektioner, samt ett sämre re-hydrering av muskler. Med rätt re-hydrerad ger muskler bättre pump och fylligare utseende.

 

Återhämtning, uppbyggnad och funktionalitet

Glutamine kan ha positiva effekter på återhämtning och den viktiga delen är uppbyggnad efter hård belastning. L-glutamine kan bidra avsevärt till att tarmens funktionella integritet och fungera som en ren energikälla för tarm högaktiva celler. Slutsatsen är att North Nutritions Glutamin kan vara ett effektivt kosttillskott för alla som vill prestera bättre.

Box

Detta är ett kosttillskott och bör ej användas som ett altenativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Ej lämpligt för gravida, ammande kvinnor eller barn.