Swedish Supplements

Swedish Supplements Amino Reload Mango Heaven 1kg

Ej i lager

259 kr
349 kr
Tag dina resultat till nästa nivå med hjälp av en av världens mest avancerade aminosyratillskott. BCEAA
-
+
 • ShapeCreated using Figma

  FRI FRAKT FRÅN 499 KR

 • ShapeCreated using Figma

  FRIA RETURER

 • ShapeCreated using Figma

  SNABBA LEVERANSER

Amino Reload från Swedish Supplements är ett kosttillskott som innehåller EAA (essentiella aminosyror) och en hög andel BCAA (grenade aminosyror), kreatin för ökad explosiv förmåga och kolhydrater av olika komplexitet för energipåfyllning, elektrolyter, ledsupport samt ergogena substanser avsedd för återhämtning efter träning. 

Tag dina resultat till nästa nivå med hjälp av en av världens mest avancerade aminosyratillskott som kryddats med olika anabola aktivatorer, elektrolyter, Kolhydrater för balanserad insulinrespons samt led support för trötta leder. Ett ”powerhouse” av ämnen sammansatta för dig som har målet att utvecklas och komma över din platå i träningen.

Fördelar med Swedish Supplements Amino Reload

 • EAA (essentiella aminosyror)
 • Hög andel BCAA (grenade aminosyror)
 • Kreatin för ökad explosiv förmåga
 • ElektrolyterBCEAA är som namnet antyder i grunden en essentiell aminosyrablandning med extra högra doser av BCAA. De essentiella aminosyrorna är 9 till antalet och kan inte syntetiseras av kroppen självt utan måste tillföras genom kosten på daglig basis. Om man inte lyckas få den mängd som kroppen behöver genom maten tvingas kroppen bryta ner muskelprotein för att få dessa till de mest akuta processerna. Detta kallas för ett katabolt tillstånd, man är i sk negativ kvävebalans. De essentiella aminosyrorna spelar alltså en nyckelroll för att reparera och bygga upp muskelvävnad, reglera sömn och humör, hjälpa till att omvandla fettsyror till energi, producera viktiga hormoner, understödja avgiftning av kroppen från skadliga ämnen, reglera blodsockernivåer samt stötta det centrala nervsystemet. Alltså en mängd nyckelfunktioner. 

I blandningen av aminosyror finns extra höga andelar av BCAA, de grenade aminosyrorna (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin) Dessa tre är i huvudsak ansvariga för att försätta kroppen i ett uppbyggande tillstånd där muskelmassa kan byggas upp och energinivåerna genom blodsockret regleras. Man brukar tala om att L-Leucin är den i särklass viktigaste aminosyran eftersom L-Leucin direkt påverkar ett litet signalprotein kallat mTOR som finns i musklerna. mTOR reglerar musklernas celltillväxt, celldelning, proteinsyntes och fettsyntes. mTOR styrs av de cellulära energinivåerna och stimuleras av hormonet insulin, tillväxtfaktorer, födointaget och inte minst aminosyran Leucin. För lite energi i systemet, avsaknad av Leucin eller låga insulinnivåer gör att systemet ställs om till katabol, nedbrytande fas. Ett tillskott av någon av dessa har alltså en motsatt effekt – anabolism. Vi kan säga att Leucin i det här fallet fungerar som den direkta gaspedalen på mTOR så att uppbyggnadsfarten ökar igen.

I aminosyramatrixen återfinns även två inte essentiella aminosyror L- Glutamin samt Taurin. Vid en negativ energibalans i kroppen bryts muskelmassa ner för att få energi och de essentiella aminosyror friställs för att täcka det som behövs just då. Samtidigt bryts betydande mängder L-Glutamin ner och används som bränsle. Ett tillskott av L-Glutamin minskar då denna nedbrytning och kan sägas ha en muskelsparande effekt. L-Glutamin spelar också en viktig roll för immunförsvaret speciellt vita blodkroppar. Man burkar säga att ca 60% av muskelmassa består av just L-Glutamin. Aminosyran Taurin hjälper muskelceller att vara väl hydrerade (ha en optimal mängd vätska i sig) och därmed inte lika lätt brytas ner vid ett katabolt tillstånd tex efter ett hårt träningspass.

Elektrolyter som kalium, magnesium, natrium och kalcium samverkar alla till att behålla en bra vätskebalans i kroppen. När vi tränar svettas vi mycket och förlorar både salt och mineraler. Effekten av detta kan vara kramper i musklerna men även en minskad prestationsförmåga. Vätskebalansen är av yttersta vikt för att kroppen ska kunna byggas upp.

Betain (trimetylglycin). Detta ämne som finns rikligt i spenat samt rödbetor har forskarna funnit lovande effekter hos. Vad forskningen ser indikationer på är att betain kan öka koncentrationen av kreatin i musklerna vilket skulle kunna ge ökad explosiv styrka. I en studie verkar det som om betain kan höja egenproduktionen av tillväxthormon och IGF-1 samt sänka stresshormonet kortisol vilket resulterar i ännu bättre anabolism som om inte det vore nog har Amino Reload hela 3 gram kreatin monohydrat vilket är den mängd som behövs för att få resultat som är vetenskapligt erkända och få påstå att styrka i explosiva moment ökar av ämnet. Mjölksyra tröskeln förskjuts något och möjliggör en större belastning på muskeln vilket triggar muskelhypertrofi.För att ladda kroppens energidepåer igen finner vi kolhydrater i from av maltodextrin och dextros vilket ger en insulinrespons och öppnar cellerna för att ta emot näring. För en jämnare blodsockerkurva har Swedish supplements tillsatt både krompikolinat och alfaliponsyra. Till återhämtning hör att se om leder och ligament, smörja och om möjligt minska besvär. Här kommer de svavelhaltiga aminosyrorna L-metionin samt kollagen peptider in tillsammans med nyponextrakt vilket är känt för att bidra till att bibehålla hälsosamma och rörliga leder.

Pröva ett helt system av näring och nutrienter för alla aspekter av återhämtning under och efter din träning. Amino Reload kommer i 3 härliga smaker. Kosttillskott ersätter inte en varierad balanserad kost. Men det kan hjälpa till i vardagen.

Amino Reload är ett kosttillskott som innehåller EAA (essentiella aminosyror) och en hög andel BCAA (grenade aminosyror), kreatin för ökad explosiv förmåga och kolhydrater av olika komplexitet för energipåfyllning, elektrolyter, ledsupport samt ergogena substanser avsedd för återhämtning efter träning. Produkten innehåller sötningsmedel. 

"Kolhydrat-/elektrolytlösningar bidrar till att upprätthålla uthållighetsprestanda under långvarig uthållighetsträning",  "Vid ett dagligt intag av 3 g kreatin ökas den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning i samband med kortvarig och högintensiv träning."  

Box

Detta är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Ej lämpligt för gravida, ammande kvinnor eller barn.