North Nutrition

North Nutrition Lions Mane 60 kapslar

I lager

199 kr
249 kr
Populär medicinalsvamp även kallad yamabushitake eller igelkottstaggsvamp.
-
+
 • ShapeCreated using Figma

  FRI FRAKT FRÅN 499 KR

 • ShapeCreated using Figma

  FRIA RETURER

 • ShapeCreated using Figma

  SNABBA LEVERANSER

Lions Mane Extrakt från North Nutrition innehåller extrakt av svampen lion’s mane (Hericium erinaceus), även kallad yamabushitake eller igelkottstaggsvamp. Lion's Mane är en populär svamp i Asien och används både till matlagning och som tillskott. 

Fördelar med North Nutrition Lion's Mane

 • Kraft, energi och fokus
 • Antioxidanter
 • Traditionell medicinalsvamp
 • Veganskt

Vad är lion's mane?

Lion's Mane är en stor vit svamp med långa taggar, vilket ger den en likhet med en lejonman när den växer. Det är en taggsvamp som hittas i olika delar av världen. I Sverige är svampen Lions Mane mycket sällsynt och är en av de svampar som är fridlysta och får endast odlas under särskilda förhållanden. I Asien är svampen mycket populär och har en lång tradition av användning både som medicinalsvamp och matsvamp. Den används både färsk och torkad i matlagning, till teer och som extrakt. Dens fördelar är:  

1. Kognitiv förbättring
Lion's Mane är känt för sina potentiella kognitiva fördelar. Forskning indikerar att dess föreningar kan stödja hjärnans hälsa och främja neuroprotektion, vilket kan leda till bättre koncentration och minnesfunktion.
 
2. Stresshantering
Studier har föreslagit att kosttillskottet Lion's Mane kan ha adaptogena egenskaper, vilket innebär att det kan stödja kroppens förmåga att hantera stress. Detta gör det till ett intressant tillskott för dem som söker naturliga sätt att balansera stressnivåerna.
 
3. Immunsystemsstöd
Lion's Mane innehåller ämnen som kan ha immunmodulerande egenskaper, vilket kan bidra till att stärka kroppens försvar mot sjukdomar och infektioner.
 
4. Mag- och tarmhälsa
Svampen Lion's Mane sägs även kunna stödja en sund mag- och tarmfunktion. Dess förmåga att främja en balanserad tarmflora kan vara fördelaktig för matsmältningen och näringsupptaget. 
 
5. Antioxidantkapacitet
Lion's Mane är rikt på antioxidanter, vilket kan bidra till att bekämpa fria radikaler och stödja cellernas hälsa. Detta är viktigt för att upprätthålla en övergripande välmående.
 
Hur man använder Lion's Mane kosttillskott
För att integrera Lion's Mane i din dagliga rutin kan du överväga att ta det som ett kosttillskott i form av kapslar eller pulver. Många föredrar att inkludera det i sina smoothies, drycker eller i matlagning för att dra nytta av dess hälsofrämjande egenskaper.
 
Lion's Mane kosttillskott erbjuder en spännande möjlighet att främja hälsa och välbefinnande på flera nivåer. Utforska de potentiella fördelarna med Lion's Mane och ta steget mot ett balanserat och hälsosamt liv.

Box

Detta är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Ej lämpligt för gravida, ammande kvinnor eller barn.