Tvätttips för illaluktande träningskläder!

Att bekämpa illaluktande träningskläder kräver lite extra omtanke och rätt tvättmetoder. Här är några tvättråd som kan hjälpa dig att hålla dina träningskläder fräscha. 

Ge kläderna den kärlek de förtjänar! 💚


Tvätta omedelbart: Tvätta träningskläderna så snart som möjligt efter användning. Ju längre svett och bakterier får sitta på plaggen, desto svårare blir det att bli av med dålig lukt.


Använd rätt tvättmedel: Välj ett tvättmedel som är speciellt utformat för träningskläder. Dessa tvättmedel är ofta utformade för att eliminera svettdofter och bibehålla tygernas tekniska egenskaper.


Använd inte för mycket tvättmedel: Undvik att överdosera tvättmedel. En överskott av tvättmedel kan skapa en beläggning på tygerna och bidra till dålig lukt.


Tillsätt sköljmedel: Använd ett sköljmedel som är utformat för träningskläder. Detta kan hjälpa till att mjuka upp kläderna och minska dålig lukt.


Tvätta med kallt vatten: Tvätta dina träningskläder med kallt vatten istället för varmt. Kallt vatten kan bidra till att bevara tygernas elastiska egenskaper och minska risken för lukt.


Häng tvätten: Häng upp dina träningskläder och låt dem lufttorka istället för att använda torktumlare. Direkt solljus kan också hjälpa till att döda bakterier och eliminera dålig lukt.


Tvätta separat: Tvätta träningskläderna separat från andra tvätt för att förhindra överföring av lukt till andra plagg.


Vänd ut och in: Vänd dina träningskläder ut och in innan tvätt för att exponera det område där svett och lukt oftast samlas.


Genom att följa dessa råd kan du förlänga livslängden på dina träningskläder och hålla dem fräscha och doftfria under en längre tid. Nedan hittar ni produkter som vi på Sportkost rekommenderar för att hålla era träningskläder fräscha! 

Tvätt av träningskläder


Ett intensivt träningspass kan snabbt smutsa ner dina träningskläder, och det är därför extra viktigt att vårda dem på rätt sätt. Många frestas att lägga till extra tvättmedel för att bekämpa illaluktande gymkläder, men ibland kan mer vara sämre. Varför? Din tvättmaskin är konfigurerad med ett standardprogram för en viss mängd tvättmedel, och allt överskott tvättas inte ut från plagget. Istället bygger det upp sig på fibrerna, innesluter död hud och skapar en idealisk miljö för svamp, vilket ofta resulterar i dålig lukt.


re:CLAIM har utvecklat en unik formula som är framtagen för att effektivt bryta ned molekylerna i illaluktande kläder och återställa dem till sitt rena och fräscha tillstånd. Med re:CLAIM Odor Control Wash behöver du inte bara oroa dig för att dölja dålig lukt – tvättmedlet avlägsnar den helt samtidigt som det lämnar en behaglig fräsch doft efter sig. Sköljmedel?


En verklig bov när det gäller träningskläder är sköljmedel som inte är anpassat för just den typen av plagg. Detta beror på att vanligt sköljmedel kan låsa in lukten i kläderna istället för att ta bort den. Genom att använda ett sköljmedel som är speciellt framtaget för träningskläder kan du förlänga deras livslängd avsevärt.


re:CLAIM Softeners sköljmedel är speciellt utformat för att ge dina kläder den önskade mjukheten utan att täppa igen fibrerna och samtidigt bekämpar detta sköljmedel statisk elektricitet. Detta gör att dina kläder inte bara känns mjuka utan också förblir fria från irriterande statisk laddning.

Få bort lukt från träningskläder, utrustning och skor!


Ibland kan vissa träningskläder vara knepiga att tvätta i maskinen, och då och då uppstår behovet av att förebygga oönskad lukt, särskilt i nya skor. Därför är Re:Claim Spray en utmärkt hjälpreda när det kommer till att bevara fräschheten i dina vardagsföljeslagare som sportväska, löparskor eller hockeyhandskar. Det är inte bara viktigt att täcka över dålig lukt – det är nödvändigt att faktiskt eliminera den. 


Re:Claim Spray är speciellt framtagen för att göra just detta. För att uppnå bästa resultat rekommenderas att du först borstar bort eventuell smuts med en borste eller trasa.

Impregnera dina träningskläder! 


Dina träningsskor och träningskläder tappar sin vattenavvisande effekt över tid, men detta kan enkelt återställas med Re:Claim Waterproofer. Detta impregnerings spray är idealiskt för att göra dina kläder och redskap vattentäta. Re:Claim Waterproofer är även perfekt för skalplagg, dunjackor, byxor, handskar och till och med tält.Fler artiklar kring tvätt av träningskläder hittas nedan: 


Luktar ren tvätt unket? 


Bästa sättet att vårda och tvätta hockeyskydd!