Bästa sättet att motverka sötsuget enligt oss på Sportkost

Försöker du undvika sötsaker och socker så långt det går? I teorin är det lätt men på kvällen kan sötsuget bli olidligt. Det finns flera sätt att stilla sötsuget och några utan dom hittar du här. 

 I teorin är det lätt men på kvällen kan sötsuget bli olidligt. Det finns flera sätt att stilla sötsuget och några utan dom är följande:


1.Ta kosttillskott med Krom då det kan dämpa sötsuget och du kan också boosta din mat med krom naturligt med till exempel tomat och lök som innehåller Krom.


2.Stressa mindre och sov mer. Stress och sömnbrist gör att vår hjärna vill ha snabb energi för att hålla oss vakna och energifyllda så har du ett stort sötsug framåt eftermiddagarna och kvällarna, testa att sova mer, meditera och göra lugnande aktiviteter som en harmonisk promenad eller ett lugnt Yogapass.


3.Drick vatten istället för lightläsk. Även om lightläsk inte innehåller kalorier så triggar det hjärnan så den uppfattar det söta i sötningsmedlet och kan göra ditt sug ändå större. Det bästa är att undvika allt som smakar sött generellt.


När sötsuget blir akut på kvällen, testa att göra detta goda mellanmål.


Mangoglass!

130 gram fryst mango

½ banan

½ dl kokosvatten

Lite vaniljpulver

Lägg allt i en mixer och mixa ihop. Häll upp i en skål och toppa med kokosflakes.Recept av @ellinorhok