Snabb, fräsch, lyxig – citronpasta när den är som bäst!

För ca 2 portioner
⏲️ 15 minuter

Du behöver
250 g valfri pasta (gärna färsk tagliatelle)
1 msk olivolja
50 g smör
1 st citron – zest & saft
1–1,5 dl pastavatten (spara innan du häller av pastan)
30–50 g riven parmesan (eller efter smak)
1 st zucchini, tunt skivad
salt & peppar
1 st burrata
färsk basilika
extra parmesan till servering

Gör såhär
Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spara 1–2 dl pastavatten innan du häller av den. Stek zucchinin i lite olivolja i en separat panna tills den får fin färg, salta lätt. Ställ åt sidan.

Häll i olivolja och smält smöret i en stekpanna tillsammans med zesten från citronen och lite svartpeppar. Fräs på låg värme i någon minut. Tillsätt saften från citronen och lite av det sparade pastavattnet (börja med ca 0,5 dl). Låt sjuda ihop någon minut. Vänd ner den nykokta pastan. Rör ner riven parmesan, lite i taget. Justera konsistensen med mer pastavatten tills såsen är krämig.

Toppa med zucchini, en klick burrata, färsk basilika och extra parmesan. Servera och njut 💫

Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)