FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 4 portioner
⏳ ca 30 min
Du behöver:
500 g pasta
4 röda paprikor
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g krossade tomater (Mutti)
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
1 tsk vitlökspulver
salt och peppar efter smak
chiliflakes
färsk persilja
1 st burrata
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnhusen. Skala vitlöken och dela rödlöken i klyftor. Lägg paprikan och löken på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de mjuknat och fått färg.
Lägg de rostade paprikorna och löken i en mixer eller använd en stavmixer. Tillsätt krossade tomater och mixa till en slät sås.
Häll såsen i en stekpanna och låt puttra i ca 5 minuter, tillsätt grönsaksbuljongen. Rör ner grädden och smaka av med vitlökspulver, salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite pastavatten innan du häller av vattnet. Häll av pastan och vänd ner i såsen och tillsätt eventuellt lite pastavatten för en krämigare konsistens.
Servera med chiliflakes, persilja och burrata.
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)