FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 4 portioner
⏲️ 60 min
Du behöver
Sandys hemliga tomatsås
En skvätt olivolja
1 st gul lök
2-3 st vitlöksklyftor
2 paket mutti krossade tomater
250 g körsbärstomater eller 2-3 stora tomater
1 dl pastavatten
1 dl grädde
salt & socker
ev grönsaksbuljong
Några blad färsk basilika
Kycklingen
400 g kyckling
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2-3 dl panko
Valfria kryddor
Rapsolja att steka i
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta krossade tomater: Ta fram en ugnsform och lägg i bakplåtspapper. Häll i ett paket med krossade tomater, ringla över lite olivolja. Låt vara i ugnen tills vätskan reducerats ner (tar ca 25 min och ska ha konsistens som typ tomatpuré när det är färdigt).
3. Skär löken i fyra delar, skala vitlöksklyftorna och lägg i stekpannan med olivolja.
4. Halvera körsbärstomaterna och släng ner i stekpannan. Stek tills löken fått färg och tomaterna blivit mjuka.
5. Häll i det andra paketet med krossade tomater, tillsätt basilika och låt puttra på låg värme.
6. Förbered kycklingen.
Panering:
Häll upp vetemjöl och kryddor i en tallrik.
Häll upp 2 vispade ägg i en annan tallrik.
Häll upp panko i en tredje tallrik.
7. Vänd kycklingen, först i vetemjöl sedan i ägg och sist i panko.
8. Stek i rapsolja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene (kycklingen kan du sedan ställa in i ugnen för varmhållning).
9. Dags att göra färdigt tomatsåsen: Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna ifrån stekpannan och de krossade tomaterna som rostats i ugnen. Mixa med en stavmixer (jag brukar även sila såsen för att få bort frön och skal).
10. Balansera upp smaken med salt, lite socker och eventuellt grönsaksbuljong (mängderna varierar beroende på tomaternas kvalité).
11. Tillsätt grädde och koka på svag värme medan du kokar pastan.
12. Blanda ihop pastan med såsen, skiva kycklingen tunt och lägg på toppen.
13. Nu är det äntligen fääärdigt!!
Servera med riven parmesan och färsk basilika 🤤🌱
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)