Ramen med kyckling

För ca 2 portioner
⏲️ 45-60 min

Du behöver
2 st kycklingbröstfiléer
1/2 msk rapsolja
100 g ramennudlar
1/2 liter kycklingbuljong (tärning + vatten)
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 st tunt skivade salladslökar
1 grovt skuren pak choi
1/2 msk risvinäger
1/2 msk tamarisoja
Färsk koriander
Röd chili
Salt & peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Värm en stekpanna och tillsätt 1/2 msk rapsolja. Salta och peppra kycklingen. Stek snabbt på hög värme så att kycklingen får färg.
3. Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form och sätt in i mitten av ugnen ca 15 min eller tills inner temperaturen är 70 grader.
4. Låt vila några minuter innan kycklingen skärs upp.
5. Koka upp kycklingbuljong. Lägg i finhackad vitlök. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i salladslök och pak choi, tillsätt risvinäger och soja.
6. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
7. Häll upp buljongen i djupa portionsskålar och fördela grönsaker, nudlar och kyckling jämnt.

Toppa med röd chili och färsk hackad koriander 🌶️🌿

Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)