Pasta con salsiccia e mascarpone

För ca 4 portioner
⏲️ 25 min

Du behöver
Pasta lagom för 4 personer (helst penne)
2 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
300 g salsiccia (korv eller färs)
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater (mutti)
150 g mascarpone
salt och peppar
färsk persilja
eventuellt lite pastavatten
parmesan

Gör såhär
1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
2. Stek löken i en stekpanna med olivolja tills den blivit mjuk.
3. Tillsätt tomatpuré och stek med löken i någon minut.
4. Skär ett snitt i salsiccian och ta ur färsen. Stek färsen tills den fått färg.
5. Häll i krossade tomater och låt tomatsåsen koka upp.
6. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten innan du häller av.
7. Till sist, i med mascarpone och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
8. När pastan är klar blandar du ner den i stekpannan med såsen. Tillsätt eventuellt lite pastavatten. Mer pastavatten = tunnare konsistens.
9. Servera med färsk persilja och parmesan.


Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)