FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 2 portioner
⏲️ 15 min
Du behöver
250 g pasta (jag tog färsk fettuccine)
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
15 g pinjenötter
2 dl crème fraiche
1 st citron, zest och saft
Persilja
Parmesan
Chiliflakes
salt & peppar
Gör så här
1. Koka upp pastavatten och lägg i pastan. Kör du på färsk pasta kan du göra detta steget senare.
2. Finhacka och stek vitlök i olivolja.
3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna under tiden vitlöken steks.
4. Ha i crème fraiche i stekpannan med vitlök och låt koka ihop.
5. Riv i citronzest och pressa ut citronsaft i stekpannan.
6. Dags att koka pasta om det inte redan är gjort.
7. Häll av pastan någon minut tidigare och låt den koka klart i stekpannan. Spara eventuellt lite pastavatten.
8. Blanda ihop pastan med såsen. Finhacka persilja och vänd ner i pastan.
9. Smaka av med chiliflakes, salt, peppar och lite pastavatten för mer krämighet.
Toppa med rostade pinjenötter, massa parmesan och persilja 🤤
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)