FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 4 portioner
⏲️ 35 minuter
Du behöver
1 st gullök
1 st morot
2 stjälkar selleri
2 st vitlöksklyftor
500 g valfri färs
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 st buljongtärningar
2 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
2 dl matlagningsgrädde
10-12 st lasagneplattor
olivolja
salt och peppar
färsk basilika
parmesanost
Gör såhär
Börja med att göra sofritto: finhacka lök, morot, selleri och vitlök. Hetta upp en djup stekpanna eller kastrull med olivolja och fräs grönsakerna på medelvärme i cirka 5 minuter tills de blir mjuka.
Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Rör sedan ner tomatpuré och låt fräsa i någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärningar och kryddorna. Låt såsen småputtra i cirka 10-15 minuter.
Häll i matlagningsgrädden och rör om.
Bryt ner lasagneplattorna i mindre bitar. Se till att de täcks av såsen. Tillsätt vatten om du tycker att det behövs för att justera konsistensen.
Låt sjuda tills plattorna är mjuka. Rör om då och då så att de inte fastnar i botten. Smaka av med salt och peppar.
Servera med riven parmesan och färsk basilika 🌿
För mer krämighet - toppa med en klick ricotta 🙌🏼
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)