FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 2 portioner
⏲️ 35 min
Du behöver
Massor av kantareller (som du får från en snäll granne eller plockar själv 🍄🟫)
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
6-7 dl svampbuljong
2 dl risottoris
1 dl vitt vin
1 dl parmesanost
2 msk smör
ev. en skvätt grädde
Färsk persilja
Salt & peppar
Gör såhär
1. Skala och finhacka löken.
2. Stek löken i en stekpanna med olivolja tills den blir mjuk.
3. Under tiden löken steks - koka upp svampbuljongen (1 buljongtärning till 5 dl vatten)
4. När löken är mjuk - tillsätt riset och stek tills det blir glansigt. Häll sedan i vinet och låt koka ner.
5. Tillsätt lite buljong i taget och rör om. Häll först i 3-4 dl och sedan 1 dl i taget. Låt det koka på låg värme - rör om ofta.
6. Under tiden som riset kokar - stek kantarellerna i en annan stekpanna med 1 msk smör och lite salt.
7. Efter ungefär 15-20 minuter är riset färdigkokt (det ska vara mjukt med en liten liten kärna i mitten).
8. Blanda parmesanost, 1 msk smör och hälften av kantarellerna med riset (eventuellt en skvätt grädde om du vill ha den mer krämig). Smaka av med salt och peppar.
9. Lägg upp risotton på tallrikar. Toppa med resten av kantarellerna, mer parmesanost & färsk persilja.
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)