FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 2 portioner
⏲️ 30 minuter
Du behöver
Bowl
200 g glasnudlar
2 st löskokta ägg
150 g valfri proteinkälla
2-3 nävar bladspenat
1 st mogen avokado
1/4 gurka
30 g fryst mango
30 g frysta skalade edamamebönor
30 g limepicklad rödlök:
1 st rödlök + 1 lime, saften + 2 tsk socker
Sötsyrlig soja
2 msk japansk soja
1,5 msk risvinäger
1 msk sesamolja
1 msk sweet chilisås
1 st limeklyfta, saften
1 st vitlöksklyfta, riven
1 liten bit ingefära, riven
Topping
1 st salladslökar, hackad
0,5 st kruka färsk koriander
Svarta och vita sesamfrön
Gör såhär
1. Koka glasnudlarna enligt anvisning pa förpackningen, skölj sedan med kallt vatten och låt vattnet rinna av.
2. Förbered grönsakerna. Börja med att skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Pressa över limesaft och häll i socker.Låt stå i minst 15 minuter, gärna lite längre.
3. Tina mango och edamamebönor. Skiva upp avokadon. Kärna ur gurkan och skiva tunt. Skala moroten och strimla i remsor med en potatisskalare.
4. Koka äggen. För perfekta ägg: fyll en kastrull med vatten och lägg i äggen. Sätt på högsta värmen, när vattnet börjar koka sänk till medelvärme (7 på induktionshäll) och låt koka i 7 minuter. Skölj i kallt vatten.
5. Dags att bygga ihop din bowl: Lägg bladspenaten i botten. Fyll sedan på med alla övriga ingredienser. Lägg ägget överst och toppa med salladslök, koriander, sesamfrön och till sist häll över den sötsyrliga sojan.
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)