Drömmig Pappardelle med champinjoner

För ca 4 portioner
⏲️ 25 min

Du behöver
500 valfri färsk pasta (helst pappardelle)
1 paket champinjoner (ca 250 g)
140 g bacon
2 st vitlöksklyftor
2–3 nävar färsk babyspenat
5 dl grädde
2 msk finriven parmesan
salt efter smak
massor av nymalen svartpeppar

Gör såhär
Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken. Strimla baconet i mindre bitar. Hetta upp en stor stekpanna och stek champinjoner, vitlök och bacon tills det fått fin färg.

Häll ner grädden i pannan, rör om och låt sjuda i 5–7 minuter tills såsen tjocknat något. Tillsätt babyspenat och parmesan. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar, detta gör hela rätten!

Koka pastan allra sist, precis innan servering. Häll av och spara lite pastavatten. Blanda ner pastan i såsen och späd eventuellt med lite pastavatten för att justera krämigheten.

Toppa med parmesan och ännu mer svartpeppar🤤

💡 Tips: Tillsätt en nypa riven muskot i såsen – det förhöjer smakerna.


Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)