FRI FRAKT FRÅN 499 KR
BETALA TRYGGT MED KLARNA
SNABBA LEVERANSER
För ca 4 portioner
⏲️ 60+ min
Du behöver
🍗 Pankopanerad kyckling
500 g kycklinglårfilé eller kycklingbröst
2 dl vetemjöl
2 st ägg
2-3 dl panko
2 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
rapsolja till stekning
🥬 Tillbehör – välj och variera!
Finstrimlad vitkål och/eller morot Limepicklad rödlök (1 rödlök, tunt skivad, saften från 1 lime, 1 tsk socker - låt stå)
Urkärnad gurka
Salladslök, tunt skivad
Färsk koriander
Limeklyftor
Buns - finns i frysdisken i din matbutik!
🥣 Såser
Hoisinsås (färdig) – funkar perfekt som den är.
Srirachamajonnäs:
1 dl majonnäs
1–2 msk sriracha (justera efter smak)
1 st vitlöksklyfta, riven
1-2tsk limesaft
Blanda och smaka av.
Gör så här:
1. Börja med att förbereda tillbehören och srirachamajonnäsen.
2. Skär kycklingen i bitar eller strimlor. Blanda vetemjöl med vitlökspulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Vispa upp äggen i en annan. Häll panko i en tredje.
3. Vänd kycklingen först i mjölblandningen, sen i ägg och sist i panko. För extra krisp, dubbelpanera gärna (ägg + panko en gång till).
4. Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och fritera kycklingen gyllene och genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Ångkoka buns enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Montering:
Fyll varje bun med hoisinsås i botten, sedan krispig kyckling, grönsaker, picklad rödlök och ringla över srirachamajonnäs. Toppa med koriander, salladslök och en skvätt lime.
Recept från vår dietist Sandra Milano (legitimerad dietist)