Olimp Sport Nutrition

Olimp Sport Nutrition MCT Olja 400ml

Ej i lager

119 kr
149 kr
Öka fettförbränningen och uthålligheten med MCT Olja från Olimp Sport Nutrition!

Du är nu prenumerant.

 • ShapeCreated using Figma

  FRI FRAKT FRÅN 499 KR

 • ShapeCreated using Figma

  FRIA RETURER

 • ShapeCreated using Figma

  1–3 DAGARS LEVERANS

Olimp MCT Olja för ökad fettförbränning

MCT (Medium Chain Triglicerides), är fettsyror som upptas direkt till blodet och används av kroppen som energi, utan att lagras i form av underhudsfett. MCT olja bidrar bland annat till en bättre bakterieflora i magen och kan även fixa eventuell LCHF-relaterad förstoppning. MCT olja kan användas för ökad uthållighet vid träning, ökad förbränning, ökad produktion av ketoner, vilket leder till en bättre fettdrift, bättre insulinkänslighet, hämmad aptit och sänkt serumkolesterol.

 

Fördelar med MCT olja

 • Upptas direkt av blodet
 • Lagras inte som underhudsfett
 • Ökar inte kolesterolet
 • Ökad uthållighet under träning
 • Ökad förbränning och produktion av ketoner
 • Förbättrar fettdriften och hämmar aptiten

 

Medellånga fettsyror från växtriket

OLIMP MCT Olja är en blandning av medellånga fettsyrekedjor med ursprung från växtriket. I naturlig form så kan påträffas i bland annat kokosolja och bland våra födoämnen. Fördelen med MCT fetter är att de upptas direkt till blodet och används av kroppen som energi, utan att det lagras i form av fettvävnad eller underhudsfett, vilket är en stor fördel om man inte vill lägga på sig onödiga kilon.

 

MCT för hög Förbränningsenergi

MCT tar inte vägen via levern till skillnad från andra fettsyror, utan likt glykos, upptas MCT fettsyror mycket snabbt i blodomloppet, och behöver endast hälften av det syre som andra fettsyror behöver när det förbränns. Dessa MCT fettsyror kännetecknas även av att de har en dubbelt så hög förbränningsenergi (8,3 kcal/gram) än kolhydrater och proteiner (4 kcal/gram), som resulterar i en högre värmeproduktion.

 

MCT olja ökar inte nivån av kolesterol

Ett snabbt upptag av MCT oljan resulterar i att muskelglykogenet besparas vid fysisk ansträngning. MCT oljan höjer inte nivån av kolesterol i blodet, istället reglerar det nivåerna av dess olika fraktioner genom att höja andelen av den gynnsamma HDL fraktionen, samtidigt som det sänker andelen av den ogynnsamma LDL fraktionen.