Bodylab

Bodylab Casein Protein Ultimate Chocolate 750g

Ej i lager

179 kr
199 kr
Långsamt upptagbar proteinprodukt utvunnen ur skummjölk.

Du är nu prenumerant.

 • ShapeCreated using Figma

  FRI FRAKT FRÅN 499 KR

 • ShapeCreated using Figma

  FRIA RETURER

 • ShapeCreated using Figma

  1–3 DAGARS LEVERANS

Slow Release Protein Formula från Bodylab är en långsamt upptagbar proteinprodukt utvunnen ur skummjölk.

Fördelar med Bodylab Casein Protein

 • Otroligt god smak
 • Långsamt upptagbart protein
 • Utvunnet ur färsk mjölk
 • Glutenfri
 • Utan tillsatt socker
 •  

Proteinet som finns i Bodylab Slow Release Protein Formula, är ett odenaturerat mjölkproteinkoncentrat, som innehåller micellärt kasein (inte att förväxla med acid kasein eller kasseinater) och vassleprotein i samma förhållande som det som finns i skummjölk: 80 % micellärt kasein och 20 % vassleprotein. 

Slow Release Protein Formula från Bodylab Nutrition tillför din kropp protein av, näringsmässigt, mycket hög kvalitet, eftersom den är framställd med hjälp av en avancerad ultrafiltreringsprocess. Denna process förhindrar att proteinet utsätts för pH-förändringar eller andra bearbetningsskador. Bodylab Slow Release Protein Formula har ett högt innehåll av bioaktiva mjölkpeptider så som glykomakropeptider och kasomorfiner. Produkten har ett biologiskt värde på 78 och besitter näringsmässiga fördelar som inte finns i andra proteinkällor.

En av egenskaperna hos micellärt kasein, produktens primära proteinkälla, är att det bildas ”klumpar” i magen, vilket hämmar upptagningen. Det gör att man till blodomloppet tillför en jämn ström av aminosyror under längre tid. Undersökningar visar, att när du intar micellärt kasein, uppnår du en maximal proteinsyntes och aminosyrekoncentrationen i blodet efter 3-4 timmar. Den totala frigivningen av aminosyror i blodet, kan emellertid vara upp till 7 timmar efter intag av micellärt kasein. Jämför man med vassleprotein, så uppnås den maximala proteinsyntesen samt blodkoncentrationen av aminosyror efter cirka 40 minuter. Den totala frigörelsen upphör efter en timmes tid.


Micellärt kasein - ett idealiskt val innan sängdags

Även om vassleprotein idag betraktas som den mest anaboliska proteinkällan och ökar proteinsyntesen till en mycket hög nivå, högre än micellärt kasein, håller forskarna på nu att erkänna att micellärt kasein kan spela en viktig roll i många bodybuilders/atleters dieter. 

Den långsamma tillströmningen av aminosyror i blodet gör att kasein är ett idealiskt protein att inta innan sängdags. Orsaken är att din kropp har behov av näringsämnen i de 6-8 timmar då du sover och inte intar föda. Ett långsamt upptagbar protein är idealisk för att förhindra att din muskelmassa bryts ner, medan du sover. Intar du vassleprotein innan sängdags, kommer det inte att göra någon stor nytta eftersom vassleprotein upptas och används inom en timme.

Vassleprotein betraktas fortfarande som den mest optimala proteinkällan och rekommenderas som det primära proteinkomplement under dagen samt efter träning. Micellär kasein kan emellertid också användas under dagtimmarna om du är tvungen att undvara mat under flera timmar.