Olimp Sport Nutrition

Olimp Sport Nutrition Glutamine Xplode Orange500g

I lager

299 kr
349 kr
Sockerfri och kalorifri post-workout produkt som optimerar återhämtning och immunförsvar!
-
+
 • ShapeCreated using Figma

  FRI FRAKT FRÅN 499 KR

 • ShapeCreated using Figma

  FRIA RETURER

 • ShapeCreated using Figma

  1–3 DAGARS LEVERANS

Glutamine Xplode

Glutamine Xplode är ett ultimat kosttillskott som innehåller de beståndsdelar som kan krävas för att syntesen av Glutation i kroppen skall vara optimal. Produkten innehåller en hög dos med Cystein samt L-Glutamin, vidare har man lagt till den ultraanabola aminosyran Leucin samt vitaminer och mineral där selen är bundna till aminosyran glycin i en s.k. kelatform.

Fördelar med Glutamine Xplode

 • Optimerar återhämtning efter träning
 • Optimerar immunförsvaret
 • Perfekt Post Workout produkt
 • 0 Kalorier
 • Fri från kolhydrater, socker och fett
 • Bevarar muskelmassan
 • Stabiliserar blodsockret
 • Motverkar stress

Glutation (GSH)

Kroppens kanske viktigaste antioxidant och immunförsvarsämne heter glutation (GSH). Detta ämne är en tripeptid av aminosyrorna Cystein, Glutamin och Glycin. Det finns i alla kroppens celler och kan inte tillföras utifrån, utan måste syntetiseras av kroppen. Den egna tillverkning av glutation avtar med åldern och man räknar med att från 20-års åldern, då den är på topp, så sjunker produktionen med ca 10% per decennium. Framförallt Cystein verkar enligt vetenskapliga rön vara den begränsande faktorn som hindrar maximala glutationsnivåer.

Stabilisera blodsockret och bevara muskelmassan

Nypublicerade studier av världskända forskare visar att glutation nivåerna faktiskt sjunker under intensiva träningspass. Därmed sjunker även prestationsförmågan plus att mängden fria radikaler ökar, vilket leder till skador på organ och andra vävnader inklusive skelettmuskulaturen. Det är framförallt dessa höga nivåer av fria radikaler som anses vara orsaken till för tidigt åldrande. Ny forskning visar också att koncentrationen av L-leucin och cystein i kosten är viktiga faktorer för optimal fettförbränning. Kliniska försök visar indirekta bevis på att om man äter cysteine/leucine-rik kost kan det förbättra fettförbränningen och bevara muskelmassan och även hjälpa till att stabilisera blodsockret. En jämn glukosnivå i blodet hjälper till att eliminera hungerkänslorna och gör det lättare att hålla sig till sin planerade kost.

Antioxidant försvar

Både Selen och Vitamin C deltar i immunförsvarsskyddet och är tillsammans med glutation viktiga delar i antioxidantförsvaret, dessa finns i Glutamin Xplode.

Reglera stressen

För att vi skall kunna vara i en anabol fas och bygga upp muskelmassa krävs att ett antal funktioner i kroppen är optimerade. Först och främst immunförsvaret. Prioritet nummer ett för kroppen är att hålla oss friska och hindra angrepp från virus, bakterier, mikroorganismer med mera. Prioritet nummer 2 är att reglera stressen. Har vi för mycket stresshormon (kortisol) slår kroppen i bromsen med en katabol fas som följd, minskad proteinsyntes och ökad fettinlagring. Därför spelar timingen av aminosyraintaget stor roll!

Kombinera med BCAA

Glutamine Xplode kombineras utmärkt ihop med BCAA, det kan vara lämpligt att man använder BCAA’n under träningspasset för att motverka kortisol som bildas under den tunga träningen och ge lättillgängliga aminosyror som spar muskelmassan. Direkt efter träningen kommer Glutamin Xplode helt rätt in då den ger alla nödvändiga ämnen för att maximalt återladda glutationnivåerna och ställa om kroppen till anabolism. Leucinet signalerar via m-TOR till en ökad proteinsyntes, förbränning och återhämtningen kan börja på allvar.