Sukrin

Sukrin från Funksjonell Mat affärsidé är att erbjuda en hälsosam och naturlig ersättning för socker. Sukrin är smakrika produkter som är naturliga och utan tillsatt socker.

Kalorifritt alternativ till socker

2007 startades Funksjonell Mat AS i Norge och skapade produkten Sukrin. Sukrin är ett helt kalorifritt alternativ till vanligt socker, ett sötningsmedel gjord helt på naturliga ingredienser. Det ser ut som, smakar som och kan användas precis som socker, men har noll i GI. Det påverkar inte vårt blodsocker eller insulinnivåer och har inget artificiellt innehåll.

Sukrin består av erytritol och görs av druvsocker som finns naturligt i frukt och bär. Druvsockret fermenteras i en naturlig jäsningsprocess för att få fram en helt kalorifri produkt. Efter fermenteringen renas, värms och filtreras produkten så att ingen jäst eller biprodukt är kvar. Resultatet är därför ett säkert alternativ till socker som gör det lättare att leva hälsosamt!